Varför arbetar du på Hemglass?

Det är roligt att jobba på Hemglass! Möt några av våra duktiga säljare.

Säljare Frida M, Hemglass Kristianstad

"Att våga är ett första steg till att bli en bra säljare”

20-åriga Kristianstadsbon Frida ville lära sig mer om försäljning och kundservice och lockades av att jobba som säljare på Hemglass. Friheten i jobbet, mycket eget ansvar och möjlighet att påverka själv gör att hon trivs bra. Hon har också hunnit hitta en och annan glassfavorit!

En vanlig dag på jobbet lastar Frida Hemglassbilen, uppdaterar sig på aktuella kampanjer, pratar med kollegorna och förbereder sig för sin tur. Det kan bli många mil under en arbetsdag. I snitt är en tur 6-8 timmar men trots att man inte har några kollegor med sig så är det kontakten med kunderna som gör att man trivs.
  -Det är kul att jobba med glass. Kunderna som kommer ut till Hemglassbilen är glada och positiva. Man lär känna en del kunder, det blir personligt när jag besöker folk på gårdarna här i Skåne. Sen är det också bra stämning bland kollegorna när vi väl ses!

Från chaufför till säljare

I början var det mycket att hålla reda på; köra glassbilen, hitta till varje försäljningsstopp, känna till produkterna… Frida såg sig själv mer som en chaufför som tog fram det kunden pekade på. Nu är hon mer varm i kläderna i rollen som säljare och kan lättare hjälpa kunderna, t ex tipsa dem om nya glassar och erbjudanden som kunderna kan ta del av.
  -Är man glad och vänlig mot kunderna så får man det tillbaka. Ett annat säljtips är att komma ihåg vad kunden köper så att dom känner sig ihågkomna, tipsar Frida.  Det viktigaste är att inte vara rädd för att ta kontakt med nya människor utan försöka säga mer än hej och ta betalt. Att våga är det första steget till att bli en bra säljare!

Utmaningen nu är att sträva efter att nå de säljmål man sätter upp varje vecka, det kan vara svårt framför allt på lågsäsong att nå upp till dem!
Även om det är mycket rutin i vardagen så kan det ibland kan det hända oväntade saker på turen.
  –Mitt ute på den skånska landsbygden råkade jag hamna i en filminspelning av Wallanderfilm! Glassigt värre.

Inlogg för dig som redan är säljare och ska göra Hemglass webbträning: Klicka här.